torsdag 9 april 2009

Skärtorsdagen

Skärtorsdagen!

Denna dag firar kristenheten att Jesus instiftade nattvarden. Precis det som jag och vännerna skall göra tillsammans. Varför gör vi detta då??? Bra fråga, men just för att vi skall få i oss en droppe av det goda, alkoholen så klart!


Bakgrunden var att Jesus den natten firade den judiska påskmåltiden tillsammans med sina lärjungar.

Namnet skärtorsdagen kommer av "skära" som förr betydde "rena", vilket syftar på att Jesus tvättade lärjungarnas fötter före deras sista måltid, se bilden.


- Detta är självklart frivilligt för er som kommer och har roligt ikväll men självklart kan vi tappa upp badkaret hos mig och doppa fötterna där i... ^^


Skärtorsdagen förknippas även enligt folktron framför allt denna dag då häxorna begav sig till Blåkulla, vart nu det ligger? På lämpliga redskap. Detta förorsakade allehanda försiktighetsåtgärder i form av gömda kvastar och spisrakor, stängda storstensspjäll och gevärsskott i luften för att försvåra häxornas förehavanden.

Så håll ögonen öppna ikväll, vem vet kanske flyger en riktigt läbbig och otrevlig kvinna förbi dig!!!

3 kommentarer:

  1. Jag som trodde du skulle hålla dig bort från drickandet :) "Bra fråga, men just för att vi skall få i oss en droppe av det goda, alkoholen så klart!"

    Fan jonas gör någon nytta på jobbet istället för att sitta å lalla med din blogg!!!!

    /Knuda

    SvaraRadera
  2. hahahah typ letat fakta på wiki :p slappa fan!
    "läbbig och otrevlig kvinna" HAHA

    SvaraRadera
  3. Håller med Knudachris, jobba när du är på jobbet och sluta slappa! ;P

    SvaraRadera